Lody rzemieślnicze – jak powstają?
Marka Hard Ice to nie tylko maszyny do lodów, chociaż nie ukrywamy, że to główna dziedzina naszej działalności.
Opowiemy w kilku słowach jakie jeszcze urządzenia, możemy zaoferować naszym klientom.
W ostatnich czasach popularność zyskały lody rzemieślnicze, a my starając się wyjść naprzeciw oczekiwaniom przygotowaliśmy w swojej ofercie urządzenia umożliwiające zarówno przygotowanie jak i sprzedaż.
Pasteryzator
Pasteryzator Hard-Ice 60M to wysokowydajna maszyna do profesjonalnej produkcji lodów tradycyjnych. Urządzenie pasteryzuje, przechowuje i dojrzewa każdy rodzaj mieszanki lodowej, jak np. mieszanki mleczno-jajeczne, mieszanki mleczne i śmietankowe, mieszanki mleczno-czekoladowe.
To proste w obsłudze urządzenie łączy tradycyjne metody pasteryzacji z nowoczesną technologią.
Frezer
Frezer Hard-Ice 15M to maszyna do tradycyjnej produkcji lodów oraz mrożonych sorbetów i jogurtów.
Jest to nowy model, w którym zmodyfikowaliśmy system sterowania i mrożenia.
Dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań uzyskaliśmy świetną konsystencję lodów oraz zwiększyliśmy energooszczędność maszyny.
Konserwator
Konserwator Premium to profesjonalne urządzenie zaprojektowane do pracy w lodziarni.
Charakteryzuje się wzmocnioną konstrukcją i specjalnie zaprojektowanym do przechowywania lodów układem chłodniczym.
Grubsze ścianki termoizolacji i specjalny wzmocniony układ chłodniczy to główne cechy konserwatora w wersji premium.
Riksze i wózki gastronomiczne
Riksza umożliwia sprzedaż lodów bez potrzeby posiadania lokalu.
Jest to w pełni mobilny, ekologiczny środek transportu którym dotrzesz w każde miejsce.
Mamy nadzieję, że przybliżyliśmy Wam proces powstawania lodów. Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej, chętnie odpowiemy na wasze pytania dotyczące urządzeń.