Maszyna do lodów świderków – rozwiewamy wątpliwości

Bardzo popularne lody świderki lub inaczej amerykańskie, mają zwartą i zbitą konsystencję, dzięki czemu łatwo uformować je w twardy, wysoki świder. Masa z której formowany jest lód jest gęstsza niż w przypadku lodów soft, dzięki czemu lody nie opadają i topnieją zdecydowanie wolniej(wpływ na konsystencję ma również niższa temperatura zamrażania niż w przypadku lodów soft czyli włoskich). Lody włoskie mają nie tak strzelisty kształt i są dużo bardziej napowietrzone, dzięki temu mają lżejszą konsystencję.

Do przygotowania lodów świderków potrzebne jest odpowiednie urządzenie i właśnie takie prezentujemy poniżej.

Maszyny do świderków to nasz flagowy produkt dlatego chcielibyśmy przedstawić z bliska jedną z naszych ulubionych maszyn – Eskimo, jest to maszyna doskonała, zwłaszcza dla tych punktów gdzie ustawiają się długie kolejki.

Eskimo charakteryzuje się najlepszymi w swojej klasie rozwiązaniami technologicznymi:

Precyzyjne ustawienie twardości loda – Dzięki elektronicznemu systemowi, który dokonuje ciągłego pomiaru gęstości mieszanki, finalny produkt jest kremowy i odpowiednio zmrożony.

Funkcja chłodzenia pojemników – Chłodzenie pojemników z masą lodową to funkcja, która pozwala na przechowywanie mieszanki zgodnie z HACCP w trakcie oraz po zakończeniu pracy w trybie „noc”.

Tryb pracy „NOC” – Utrzymanie stałej temperatury mieszanki w pojemnikach i cylindrach zgodnie z HACCP. Dzięki temu nie ma potrzeby codziennego zlewania masy po zakończeniu pracy. W razie zaniku zasilania system zapamiętuje ostatnie ustawienie.

Licznik porcji – Funkcja monitorowania sprzedaży dziennej oraz całkowitej, daje możliwość stałej kontroli.

Czujnik poziomu masy – Zapobiega to jednej z najczęściej występujących awarii w maszynach, czyli zapowietrzeniu masy w cylindrze w przypadku pustego już pojemnika.

Oprogramowanie – System który posiada wiele przydatnych funkcji. Bardzo proste menu sprawia, że obsługa jest przyjemna i intuicyjna. Zaawansowane zabezpieczenia maszyny przed przemrożeniem i przeciążaniem silnika.

Świdry – konstrukcja noża, dzięki której lody są jeszcze bardziej aksamitne i bardzo dobrze zmrożone.

Funkcja „mycie” z zainstalowanym „prysznicem” umożliwia wstępne automatyczne mycie maszyny. W znaczny sposób przyspiesza czyszczenie urządzenia.

 

 

Sama maszyna to nie wszystko, dlatego chcielibyśmy przedstawić mieszanki które podbiją serca Waszych klientów. 

Lata doświadczenia w branży zaowocowały stworzeniem przez nas koncentratów które idealnie współgrają z naszymi maszynami a ich smaki zachwycają kolejnych klientów. Hurtownia Lodziarz.pl która powstała z idei tworzenia koncentratów do lodów, to w tej chwili wytwórca najlepszych na rynku produktów dla branży lodowej. Przy ich tworzeniu zadbano o każdy, nawet najmniejszy szczegół, tak aby wyprodukowane lody miały idealny smak, intensywny kolor i z łatwością nakładały się na wafelek. Po odpowiednim przyrządzeniu mieszanki, posiada ona jednorodną postać, która po wlaniu do zbiornika maszyny nie rozwarstwia się. Wyprodukowane lody charakteryzują się delikatną, kremową konsystencją i wyjątkowym smakiem.

Koncentrat przeznaczony do produkcji lodów świderków został stworzony z najlepszej jakości, starannie wyselekcjonowanych, polskich składników.

 

Gotowi do wypróbowania nowych smaków? Zapraszamy do hurtowni Lodziarz