Czekoladziarka do lodów
Czekoladziarka do lodów
Maszyna doskonale nadaje się do szybkiej i efektownej dekoracji deserów i lodów. Jej zastosowanie jest wszechstronne, dlatego też jest tak pożądanym urządzeniem.
Prosta budowa oraz wytrzymała konstrukcja sprawiają, że urządzenie jest łatwe w obsłudze i o wysokiej bezawaryjności. Czekoladziarka posiada dwa tryby pracy oraz elektroniczny regulator temperatury. W zbiorniku z zainstalowanym mieszadłem mieści się 4,5 litra czekolady, a dzięki elektronicznemu pomiarowi temperatury mamy nad nią pełną kontrolę. Specjalnie przygotowany tryb pracy „mycie” wraz z zaworem serwisowym usprawnia cały proces czyszczenia i konserwacji urządzenia.
Cena
Detaliczna | Promocyjna* |
13 900 zł netto | 11 900 zł netto |
Cena w ciągu ostatnich 30 dni nie uległa zmianie
W szybkim leasingu HARD ICE go-leasing**
Dowiedz się więcej:
Sprawdź szczegóły oferty
*Promocja trwa do odwołania
** szczegóły oferty u doradców
Jakość i niezawodność
Nasza czekoladziarka odznacza się nowoczesną włoską konstrukcją i designem. Estetyka jej wykonania pozwoli na dopasowanie do każdego pomieszczenia zarówno w lodziarni jak i w restauracji. Czekoladziarka jest urządzeniem nablatowym, które nie zajmuje dużo miejsca, dlatego doskonale sprawdzi się nawet w małym lokalu. Gdziekolwiek będzie użytkowana, poprzez wyrazisty aromat roztapianej czekolady wprowadzi do wnętrza niezwykły klimat.
Podstawowe cechy:
- Prosty montaż i demontaż wszystkich modułów – sprawia, że urządzenie jest łatwe w obsłudze i o wysokiej bezawaryjności.
- Podajnik ślimakowy wykonany z tworzywa przystosowanego do kontaktu z żywnością – zapewnia bezpieczeństwo użytkowników.
- Wytrzymała przekładnia mieszalnika z napędem direct drive – zapewnia cichą i efektywną pracę maszyny.
- Obudowa ze stali nierdzewnej – to bezpieczeństwo i trwałość w jednym.
- Specjalny system stopniowego podgrzewania czekolady – pozwala na kontrolowanie stopnia roztopienia czekolady i zapewnia zachowanie stałej konsystencji czekolady.
- Elektroniczne zabezpieczenie silnika przed przeciążeniem i zablokowaniem – pozwala na ciągła pracę nawet przy dużym obciążeniu.
- Prosta obsługa – nie trzeba mieć doświadczenia aby sprawnie obsługiwać maszynę
- Pełna regulacja i kontrola temperatury – realny wpływ na konsystencję czekolady
- Tryb nocny, który pozwala na podtrzymanie temperatury czekolady i zmniejszyć zużycie energii – a w momencie ponownego rozpoczęcia pracy pozwala szybko roztopić czekoladę
- Czas roztapiania czekolady
– dla stałych kawałków czekolady – około 60 minut,
– dla czekolady w trybie czuwania – kilka sekund,
Waga: | 40kg |
Wymiary: | 39 x 46 x 83 cm |
Zbiornik: | 5L |
Zasilanie: | 220-240V/1Ph/50Hz, |
Pobór energii: | 1100 W |