Czekoladziarka do lodów

Czekoladziarka do lodów


Czekoladziarka do lodów

Maszyna doskonale nadaje się do szybkiej i efektownej dekoracji deserów i lodów. Jej zastosowanie jest wszechstronne, dlatego też jest tak pożądanym urządzeniem.

Prosta budowa oraz wytrzymała konstrukcja sprawiają, że urządzenie jest łatwe w obsłudze i o wysokiej bezawaryjności. Czekoladziarka posiada dwa tryby pracy oraz elektroniczny regulator temperatury. W zbiorniku z zainstalowanym mieszadłem mieści się 4,5 litra czekolady, a dzięki elektronicznemu pomiarowi temperatury mamy nad nią pełną kontrolę. Specjalnie przygotowany tryb pracy „mycie” wraz z zaworem serwisowym usprawnia cały proces czyszczenia i konserwacji urządzenia.

 

Cena
Detaliczna Promocyjna*
13 900 zł netto 11 900 zł netto

Cena w ciągu ostatnich 30 dni nie uległa zmianie

W szybkim leasingu HARD ICE go-leasing**

 Dowiedz się więcej:

Sprawdź szczegóły oferty   

*Promocja trwa do odwołania
** szczegóły oferty u doradców

Jakość i niezawodność

 

Nasza czekoladziarka odznacza się nowoczesną włoską konstrukcją i designem. Estetyka jej wykonania pozwoli na dopasowanie do każdego pomieszczenia zarówno w lodziarni jak i w restauracji. Czekoladziarka jest urządzeniem nablatowym, które nie zajmuje dużo miejsca, dlatego doskonale sprawdzi się nawet w małym lokalu. Gdziekolwiek będzie użytkowana, poprzez wyrazisty aromat roztapianej czekolady wprowadzi do wnętrza niezwykły klimat.

 

 

Podstawowe cechy:

  1. Prosty montaż i demontaż wszystkich modułów – sprawia, że urządzenie jest łatwe w obsłudze i o wysokiej bezawaryjności.
  2. Podajnik ślimakowy wykonany z tworzywa przystosowanego do kontaktu z żywnością – zapewnia bezpieczeństwo użytkowników.
  3. Wytrzymała przekładnia mieszalnika z napędem direct drive – zapewnia cichą i efektywną pracę maszyny.
  4. Obudowa ze stali nierdzewnej – to bezpieczeństwo i trwałość w jednym.
  5. Specjalny system stopniowego podgrzewania czekolady – pozwala na kontrolowanie stopnia roztopienia czekolady i zapewnia zachowanie stałej konsystencji czekolady.
  6. Elektroniczne zabezpieczenie silnika przed przeciążeniem i zablokowaniem – pozwala na ciągła pracę nawet przy dużym obciążeniu.
  7. Prosta obsługa – nie trzeba mieć doświadczenia aby sprawnie obsługiwać maszynę
  8. Pełna regulacja i kontrola temperatury – realny wpływ na konsystencję czekolady
  9. Tryb nocny, który pozwala na podtrzymanie temperatury czekolady i zmniejszyć zużycie energii – a w momencie ponownego rozpoczęcia pracy pozwala szybko roztopić czekoladę
  10. Czas roztapiania czekolady

– dla stałych kawałków czekolady – około 60 minut,

– dla czekolady w trybie czuwania – kilka sekund,

Waga:  40kg
Wymiary: 39 x 46 x 83 cm
Zbiornik: 5L
Zasilanie: 220-240V/1Ph/50Hz,
Pobór energii: 1100 W