Maxi Freeze Gravity Extreme – Maszyna do lodów Włoskich
Najnowsza maszyna do produkcji lodów włoskich od Hard Ice. W maszynie zastosowano najnowszą konstrukcję noża, która ma za zadanie maksymalnie napowietrzyć mieszankę bez użycia pomp.
Sprawdzony i bezawaryjny system napowietrzania Cloud Gravity, wraz z ostrzami które posiadają elementy mieszające i cyrkulacyjne, sprawia, że mieszanka jest doskonale napowietrzona. Zastosowany system zapewnia bezobsługową eksploatację i znacznie obniża koszt produkcji lodów.
Maszyna produkuje dwa smaki lodów i ich mix.
Cena
Detaliczna | Promocyjna* |
33 000 zł netto | 28 400 zł netto |
Cena w ciągu ostatnich 30 dni nie uległa zmianie
W szybkim leasingu HARD ICE go-leasing**
Dowiedz się więcej:
*Promocja trwa do wyczerpania zapasów
** szczegóły oferty u doradców
SPECYFIKACJA :
Ilość smaków: | 2+Mix |
Cylinder: | 2 x 2 L |
Pojemność zbiornika: | 2 x 13 L |
Wydajność: | 420 porcji/h |
Wymiary(mm): | Szerokość:553 mm Głębokość: 654 mm Wysokość: 1474/1695 mm |
Silnik/moc znamionowa: | 1,5 KW |
Układ chłodniczy: |
Układ główny odpowiada za mrożenie
Kolejny układ odpowiada za chłodzenie |
Zasilanie: | 220-250V/50Hz/1Ph 20/16(A)
380-415V/50Hz/3Ph 16/8(A) |
Waga netto: |
190 kg |
Menu: | Język polski, Angielski |
Tryb chłodzenia: | Woda lub Powietrze |
Cechy:
1. Świdry napowietrzające mieszankę Ostrza o podwójnej spiralnej konstrukcji wykonane w technologii fluffy cream z elementami mieszającymi i cyrkulacyjnymi zapewniają znacznie bardziej efektywne mieszanie płynnego i zamrożonego produktu, co zwiększa wydajność i skraca czas zamrażania.
2. Napowietrzanie mieszanki W zbiorniku została umieszczona specjalnie zaprojektowana rurka, natomiast w cylindrach najnowsza konstrukcja noża, które mają za zadanie maksymalnie napowietrzyć mieszankę bez użycia pomp. Sprawdzony i bezawaryjny system napowietrzania, nie tylko zapewnia znaczne obniżenie kosztów produkcji, ale i zdecydowanie poprawia konsystencję produktu.
3. Tryb pracy”NOC” Odpowiedzialny za przechowywanie masy podczas postoju maszyny. Utrzymuje ustawiona temperaturę zarówno w pojemnikach jak i cylindrach. Przechowywanie produktu zgodne z HACCP.
4. Elektroniczny system kontroli konsystencji Automatycznie reguluje mrożenie i utrzymuje stałą konsystencję produktu, poprzez kontrolowanie stopnia zmrożenia masy.
5. Wskaźnik temperatury Wskazuje temperaturę mieszanki w pojemnikach na masę oraz cylindrach. Pomaga kontrolować proces produkcji loda.
6. System „Multi Point” Innowacyjna budowa cylindrów, zwiększająca wydajność i polepszająca konsystencję lodów.