Maxi Freeze Gravity Extreme – Maszyna do lodów Włoskich

Maxi Freeze Gravity Extreme – Maszyna do lodów Włoskich

Najnowsza maszyna do produkcji lodów włoskich od Hard Ice. W maszynie zastosowano najnowszą konstrukcję noża, która ma za zadanie maksymalnie napowietrzyć mieszankę bez użycia pomp.

Sprawdzony i bezawaryjny system napowietrzania Cloud Gravity, wraz z ostrzami które posiadają elementy mieszające i cyrkulacyjne, sprawia, że mieszanka jest doskonale napowietrzona. Zastosowany system zapewnia bezobsługową eksploatację i znacznie obniża koszt produkcji lodów.

Maszyna produkuje dwa smaki lodów i ich mix.

Cena
Detaliczna Promocyjna*
33 000 zł netto 28 400 zł netto
W szybkim leasingu HARD ICE go-leasing**

*Promocja trwa do wyczerpania zapasów
** szczegóły oferty u doradców
 

SPECYFIKACJA :

Ilość smaków: 2+Mix
Cylinder: 2 x 2 L
Pojemność zbiornika: 2 x 13 L
Wydajność: 420 porcji/h
Wymiary(mm): Szerokość:553 mm
Głębokość: 654 mm
Wysokość: 1474/1695 mm
Silnik/moc znamionowa: 1,5 KW
Układ chłodniczy:
Układ główny odpowiada za mrożenie

Kolejny układ odpowiada za chłodzenie

Zasilanie: 220-250V/50Hz/1Ph  20/16(A)

380-415V/50Hz/3Ph 16/8(A)

Waga netto:
190 kg
Menu: Język polski, Angielski
Tryb chłodzenia: Woda lub Powietrze

Cechy:

1. Świdry napowietrzające mieszankę Ostrza o podwójnej spiralnej konstrukcji wykonane w technologii fluffy cream z elementami mieszającymi i cyrkulacyjnymi zapewniają znacznie bardziej efektywne mieszanie płynnego i zamrożonego produktu, co zwiększa wydajność i skraca czas zamrażania.

2. Napowietrzanie mieszanki W zbiorniku została umieszczona specjalnie zaprojektowana rurka, natomiast w cylindrach najnowsza konstrukcja noża, które mają za zadanie maksymalnie napowietrzyć mieszankę bez użycia pomp. Sprawdzony i bezawaryjny system napowietrzania, nie tylko zapewnia znaczne obniżenie kosztów produkcji, ale i zdecydowanie poprawia konsystencję produktu.

3. Tryb pracy”NOC” Odpowiedzialny za przechowywanie masy podczas postoju maszyny. Utrzymuje ustawiona temperaturę zarówno w pojemnikach jak i cylindrach. Przechowywanie produktu zgodne z HACCP.

4. Elektroniczny system kontroli konsystencji Automatycznie reguluje mrożenie i utrzymuje stałą konsystencję produktu, poprzez kontrolowanie stopnia zmrożenia masy.

5. Wskaźnik temperatury Wskazuje temperaturę mieszanki w pojemnikach na masę oraz cylindrach. Pomaga kontrolować proces produkcji loda.

6. System „Multi Point” Innowacyjna budowa cylindrów, zwiększająca wydajność i polepszająca konsystencję lodów.